winkelen, winkelen, winkelen, zwembad & werken
Door: evelienbeeren
Blijf op de hoogte en volg Evelien
21 Juni 2012 | Frankrijk, Belvès
Mijn werkdagen zijn over het algemeen heel erg leuk. De ene dag is wat zwaarder dan de andere maar ik amuseer me wel. Mijn vrije dagen zijn een stuk interesanter om over te vertellen. Zo ben ik 31 Mei met Danielle en Leonie in Sarlat gaan winkelen. Eelco naar Nederland toe en zette ons eventjes af. We hadden maar twee uurtjes in Sarlat omdat rond 4 uur al onze laatste trein terug ging. Het is echt bagger hier met de treinen. We hebben een cadeautje gehaald voor Joy omdat ze 1 juni jarig was, en lekker wat gegeten. Leonie en Danielle bestelde een Hotdog met friet maar kregen een broodje waar een worst en friet op lagen. Best wel grappig dus.
Een paar dagen later was mijn volgende vrije dag. Toen ben ik met Danielle, Danielle Joy en Jan-Willem in Belvés wat gaan eten. Hier wilde we bij een creperie een crêpe eten. Maar die hadden ze niet. Dan maar een hotdog, maar die hadden ze ook al niet. Uiteindelijk bleek dat ze alleen maar Sandwiches hadden, dus hebben we maar een sandwich Jambon besteld. We kregen gewoon een stokbroodje ham, dat viel wel tegen dus. We gingen juist van de camping af om iets anders te kunnen eten, Dat was dus niet helemaal gelukt. Toen we de sandwich bestelden moesten ze ook nog naar de bakker lopen om het brood te halen. Gekke Fransen :p.
De vrije dag daarna, 7 Juni, ben ik met Leonie, Claire en Danielle naar Bordeaux geweest. Dat was echt super leuk. Een van de leukste dagen hier. We hebben eerst maar bij het Office du Tourisme de weg gevraagd en toen op pad. In Bordeaux ligt de langste winkelstraat van heel Frankrijk ( JALOERS? JA HE ? :D ) En hier hebben we dus even flink onze slag geslagen. Aangezien in Belvès geen winkeltjes zijn ( geen leuke ) en Sarlat beetje tegenviel aangezien we niet de goede winkels vonden was dit dus echt eventjes het paradijs. Na eerst door een ‘’aparte buurt’’ te hebben gelopen waar je bij ongeveer elke shop wel een lapdance kon krijgen kwamen we aan op een plein, met een MAC DONALDS!! Die hebben we gemist hoor. Een frietje voor een euro en een Mac chicken voor maar 2 euro konden er dus best in. Onze winkeldag kon beginnen. We hebben er de hele middag over gedaan om die lange straat (1,5 KM ) door te komen maar wel met resultaat. Uiteindelijk kwamen we weer bij een plein uit waar we nog een cola gedronken hadden. €4.40 voor een cola !! ( Gekke Fransen :P ). Eerst waren we van plan om er nog iets te eten ( van winkelen krijg je honger ) maar dat hebben we dus maar niet gedaan. We gingen wel nog even naar de WC daar en de WC was echt enorm mooi, maarja dat is ook wel logisch als je 4.40 voor een cola betaald. Op de terugweg hebben we in de Carrefour wat lekkers gehaald voor in de trein ( de treinreis duurt 2,5 uur ). Na een korte stop in Agen op naar Belves. Moe maar voldaan kwamen we weer aan op de camping. Het was echt superleuk. Bordeaux is een grote stad en het was toch wel leuk en spannend om in vreemd land met de trein te gaan en daar in zo een enorme stad te winkelen in ons uppie.
Ohja omdat we 2,5 uur in de trein moesten Vertokken we al vroeg. Om 7.45 ging de trein maar het station was nog niet open. Het vrouwtje had het loket voor ons open gedaan en toen gingen we kaartjes kopen. Dat was echt een drama!! We hebben er een kwartier over gedaan om 5 kaartjes te kopen en toen was het nog niet goed. Uiteindelijk moest Danielle in Bordeaux nog bij gaan betalen en hebben Claire en ik de conducteur uit de trein gehaald ( die heeft ons geholpen ) zodat de trein niet weg ging. Die wachtte dus op ons. Maarja het tempo van de fransen is echt op hun 11 en dertigste dus als de trein ook 5 minuten later is, is het geen probleem. Kan de NS nog wat van leren als ze al wegrijden naar Breda terwijl ik net in Eindhoven aankom, en ze dus geen 1 minuutje wachten .
De volgende vrije dag erna regende het heel erg. Kelly, Claire en ik hebben ’s ochtends appelflappen, appels en croissantjes gehaald en hebben die lekker in de caravan opgegeten en daarna 3 of 4 films gekeken. Ook wel eens lekker zo een relaxt dagje! Gelukkig konden we de volgende vrije dag wel weer aan het zwembad liggen, en hier hebben we dus ook gebruik van gemaakt. En na een vrije dag hoort lekker eten. En dus zijn we naar de Madelon gegaan hebben we lekker gegeten en bij L’envers het toetje ( Chocoladetaart) genuttigd. Toen we weer op de camping waren zijn Kelly en ik naar de caravan van Bas gegaan. Dit is de vriend van Kelly en die zou de dag erna komen. De caravan hebben we helemaal versierd met slingers en ballonnen en grappig dingen. Zo hadden we op de kraan een briefje geplakt met: pas op! NAT!!. Het was dus wel grappig om te doen.
Zondag 17 Juni werd ook hier vaderdag gevierd. Het was echt superdruk omdat alle papa’s gratis mochten eten. Iedereen kon zich opgeven en kiezen uit vis of eend. In totaal waren er 110 mensen in het restaurant die avond. Na de drukke restaurant avond speelde Nederland ook nog. Ook hier zaten twee zalen vol en hebben we moeten rennen om iedereen van drinken te voorzien. Deze avond heb ik echt het hardst gewerkt van alle avonden hier en was ik blij dat ik in bed lag. Gelukkig kon ik maandag uitslapen en bijkomen aan het zwembad.
Gisteren ben ik ook nog in Perigueux gaan winkelen met Joy, Kelly, Amira en Jan-Willem. De stad is niet heel groot, maar toch hebben we de dag goed omgekregen. Er waren een aantal leuk winkels en hier heb ik ook echt hele leuk dingen gehaald. Van de drie winkels waar we serieus naar binnen zijn gegaan, zijn we in 2 winkels geslaagd. In de derde niet omdat mijn geld op was..
Ook hier was het zo een gedoe met de trein, We gingen om kwart voor 1 en de fransen hadden siesta en dus was het loket weer gesloten. Toen ik mijn kaartje wilde kopen , en dus wilde pinnen ging dat niet omdat er die dag al 3 mensen gepint hadden. Gekke fransen!! Uiteindelijk kon ik in de trein een kaartje kopen, maar na mijn pas, en de pas van amira te hebben geprobeerd kwam de conducteur erachter dat je in de trein niet kon pinnen. Na een heel gedoe toch maar een kaartje gekocht van kleingeld/losgeld en in Perigueux moesten we laten weten dat wij die kaaskoppen waren die wel al betaald hadden ( de rest dus, voor de terugreis ) maar geen kaartje hadden. Dit ging niet echt vlekkeloos en dus zonder kaartje, maar met betalingsbewijs de trein in. Gelukkig zijn we niet gecontroleerd en het was een super leuke dag.
Vandaag heb ik vanochtend een kaartje van PTTT ( tante tilly ) en ome ton binnengekregen en de rest van de dag hard gewerkt. Nu zit Portugal tegen Tsjechië te kijken ( verplicht haha ). En ga zo douchen en naar bedje. Alvast weltrusten.
Heel veel lieve groetjes, uit Frankrijk.
X Evelien.
21 Juni 2012 - 20:19
Anouk:
Jaaa leuk om te lezen dit!! en vooral dat je veel gewinkelt hebt en lekker weer hebt. Ben jaloers!! maar wel echt fijn voor je dat je het leuk hebt.
Kusssss -
21 Juni 2012 - 20:34
Roel:
het is maar goed dat pap en mam met de auto komen. De hele achterbank kan dan vol geduwd worden met die extra kleren van jou. voor de rest nog veel plezier schatje xx ik hou van jou! miss you! haha:P
21 Juni 2012 - 20:55
Ellen:
Ha niggie,bis dich mich ff good aant shoppe...idd mer good det mam&pap nog kome :p merre,dich vergeats ein klein detail tusse al dien bezigheden.. (t keartje van mien vrienden & mich ;) ) truste xx -
22 Juni 2012 - 11:15
Annemieke Stals:
Haha wat leuk om zo een heel verhaaltje te lezen met allemaal leuke dingen hihi gelukkig maar dat de tijd snel omgaat want hier vliegt die op het moment ook hard voor mij( vandaag precies over een maandje).. haha dus je komt heel bruin terug en met heel veel nieuwe spulletjes hihi ik bne jaloers op je! schatje tot snel i miss youu! -
22 Juni 2012 - 14:21
Karin:
Ha die Evelien,
Net je verslag gelezen. Leuk. Ik lees echter niks over je vaardigheid in het Frans. Hoe zit het daar mee? -
22 Juni 2012 - 15:54
Marlies Koppen:
Hallo Evelien,
Leuk verslag, een hele belevenis om met de trein te reizen. Niet te geloven dat die supersnelle Thalys trein door Frankrijk mag rijden, een normale boemeltrein rijdt nog niet op tijd. Een giller zeg, de conducteur uit de trein halen, zodat de trein niet gaat rijden! Vertel dat maar eens aan de NS! Je krijgt daar een boete voor hier in Nederland!
Organiseren is duidelijk niet voor de fransosen weggelegd.
Nog een fijne tijd in Frankrijk, de vakantie-periode breekt nu aan, dat wordt keihard werken voor jou en je collega-stagiaires. veel plezier met je pap en mam als ze vakantie komen vieren bij jou, broer Roel gaat Portugal onveilig maken, dus die zie je niet, of komt die nog effe kijken op de terugweg van Portugal?
Ook nog de groetjes van mijn zoon Ralph. -
22 Juni 2012 - 18:53
Henny Beeren:
Ha mijn meisje
beetje late reactie, maar a ik wist ook niet dat je je verslag weer bijgewerkt had. Leuk verslag, wat maak je toch veel mee. Maar goed dat je niet z'n saaiemus bent als je moeder.
Geniet er maar volop van en denk eraan doe geen dingen die ik ook niet zou doen.(zeggen ze dan)